Nytt och gammalt från BUN 19 mars 2012

Barn och Ungdomsnämndens sammanträde blev som väntat långt, segt och irriterande. Vissa punkter var väl okey men flera av dem var det inte. Ordförande var förkyld och antagligen på dåligt humör för det gick ut över mig och Stefan Kärvling. Han fick inte prata till punkt när det var hans tur att tala och jag fick inte ha vilka åsikter jag ville i mitt yrkande (som inte heller fick vara ett yrkande enligt ordförande) och inte skriva vad jag ville i min protokollsanteckning som det fick bli istället. Det jag vände mig emot var texten i den långa verksamhetsberättelsen som berättade om de ”förväntade” resultat i medborgardialogen med större, färre och mer strategiskt placerade skolor och förskolor! Se sid 2 och sid 9 nedan. Jag ville att dessa rader skulle tas bort ur verksamhetsberättelsen då jag anser dem vara felaktiga och odemokratiska. Om det är det resultatet man hoppas på så har men ju föregripigt medborgardialogen igen! läs nedersta stycket:

20120321-000032.jpg
Läs nedersta stycket:

20120321-000534.jpg

Jag fick mycket kommentarer om att jag inte skulle ge mig på tjänstemännens dokument och att det fick inte vi peta och ändra i. Jag undrade om detta verkligen var rätt?! Lena hävdade att så var fallet. Varför ska då vi politiker läsa igenom det och godkänna det??? Om vi ändå inte har något att säga till om så känns det väldigt onödigt att sitta där på möte från kl 13:00 till 20:00, vilket jag också sa!

Till slut fick jag lov att lämna mina synpunkter som en protokollsanteckning om jag strök ordet odemokratisk…vilket jag då gjorde.

Herrarna från Samällsbyggnad var på besök idag för att klargöra vissa saker om hyror men jag vet inte om det blev så mycket bättre? Det vi fick reda på att när de anger årshyra så menar de en sak och när BUN pratar årshyra menar de en annan sak…

Fortsättning följer nu måste jag sova….

Publicerat på mars 20, 2012, i politik. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Lämna gärna en kommentar :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: