Strukturell översyn av förskolor och skolor i Vänersborg

Idag är jag orolig vart Vänersborg är på väg. Jag sitter som ledamot i Barn och Ungdomsnämnden och har beslutat att bl.a. förvalningschefen ska få ett nytt uppdrag att ta fram ett bättre förankrat beslutsunderlag gällande Vänersborgs framtida skolor och förskolor. Till sin hjälp har han fått prejktanställa en konsult och har förvaltningen + presidierna i BUN (Barn och Ungdomsnämnden) och representanter ur presidiet från Samhällsbyggnadsnämnden till sin hjälp. Så långt allt väl, hoppas jag. Nu borde ju äntligen underlaget bli bra och väl förankrat. Problemet är bara att det skall strax ut till allmänheten i form av tidning, stormöten och filmer mm och jag som politiker förväntas ta emot synpunkter från väljare och medborgare men jag har inte fått se förslaget ännu och ännu mindre tycka till om det förstås. På måndag ska vi ha BUN sammanträde och då står det att jag (BUN) ska få information. Jag har skickat endel frågor till nämndens ordförande Lena Eckerbom Wendel (M) om hur detta ska gå till:

Hej Lena,
Skriftlig fråga till BUNs ordförande inför sammanträdet 23/1 2012
Kommer styrgruppen för strukturella utredningen detta möte att visa upp och föredra underlaget som skall visas för allmänheten den 7 februari i medborgardialogen? Det står bara informera under punkten på dagordningen och det kan ju vara väldigt olika saker som vi har erfarit.
Jag som ledamot i BUN och som ej sitter med i styrgruppen vill kunna bedöma om styrgruppen gör det arbete som vi har satt upp på dem att göra så att inte detta blir som “Arena” frågan där vi vid sammanträdena fick muntlig information som i efterhand visade sig vara otillräcklig för att bedöma om man höll sig inom utsatta ramar både ekonomiska och utförandemässigt.
Om ni har tänkt att redovisa detta skriftligt och muntligt så är det bra, och då är min fråga hur jag gör i ett informationsärende om jag inte anser att styrgruppen har uppfyllt sitt uppdrag?
Om ni inte har tänkt att redovisa detta skriftligt, så är min fråga varför och hur vi före mötet med allmänheten ska kunna sätta oss in i förslagen och kunna svara på frågor?
Du får gärna svara mig på detta mail före mötet om du vill.
mvh Annalena Levin (c)
…men än så länge har jag ej fått svar. Det kommer nog på mötet! Jag kommer givetvis att rapportera till er hur detta ärende fortsätter sett ur min synvinkel. Nu är det dags att sova lite..har varit mycket med jobb och rekrytering det sista!
Godnatt från en Centerpartist som vill bevara samtliga landsbygdsskolor i kommunen och bygga ut i Blåsut/Öxnered!

Om the_hevaymetal_Annalena

Jag är en tjej som försöker se det positiva i det mesta men ogillar orättvisor. Jag är gift och en stolt mamma till 3 underbara barn. Jag är vegetarian sedan sommaren 1997 och lyssnar på hårdrock så ofta jag kan. Jag är en aktiv föreningsmänniska och älskar möten med olika människor. Jag är scout sedan barnsben och aktiv ledare sedan tonåren. Scouting gör unga redo för livet! Jag är även fritidspolitiker för Centerpartiet och sitter i kommunfullmäktige samt barn och ungdomsämnden i Vänersborg. Jag är aktiv inom kyrkan som förtroendevald och kyrkvärd. Jag är ordförande i kyrkofullmäktige i Västra Tunhems pastorat och ledamot i AU, kyrkonämnd och kyrkoråd. Jag är aktiv i Djurens Rätt och var med och grundade Trollhättans Kattsluss. Jag älskar att umgås med mina vänner och släktingar även om det inte blir lika ofta som man önskar. Fika, kalasa och ha roligt är alltid trevligt! Att spela spel är roligt både som traditionella sällskapsspel, datorspel eller via mobilen. Utmana mig gärna i wordfeud :-)

Publicerat på januari 21, 2012, i lite om dagens händelser. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Lämna gärna en kommentar :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: